Filters

Om per verbruikte Euro na verloop van tijd de meest zuivere lucht te kunnen leveren, is het absoluut cruciaal om de filtertechnologie te kiezen met de juiste efficientie.
De efficiëntie van een luchtreiniger wordt gemeten met CADR, de Clean Air Delivery Rate. CADR wordt eenvoudig berekend uit de luchtstroom die door de luchtreiniger wordt gezogen en de mate van scheiding van de filters. Als u bijvoorbeeld een luchtfilter hebt die 1000 m3 lucht per uur zuigt via filters met een scheidingspercentage van 80%, is de CADR voor deze luchtreiniger 800 m3 schone lucht per uur.
Ons doel is om zo hoog mogelijk CADR te leveren tijdens de levensduur van de luchtreiniger. Om dit te bereiken, moeten we filters kiezen die geschikt zijn voor de taak.
Selecteer het juiste filter
Er zijn in principe 2 technieken om uit te kiezen, mechanische filters en elektrostatische filters. Helaas hebben beide technieken beperkingen waar men rekening mee moet houden.

filtercombo

2 staps filters

Wij bij NJORD hebben ervoor gekozen om onze oplossing in twee stappen te optimaliseren. In de eerste stap gebruiken we een innovatief Much-filter. Dit type filter is oorspronkelijk ontworpen om de lucht in verfcabines te filteren, een moeilijke omgeving met een hoog gehalte aan deeltjes. Het Much-filter, wat stap 1 is in onze oplossing, is geoptimaliseerd om grote hoeveelheden grote deeltjes op te nemen zonder het risico van verstoping. In stap 2 passen we de keuze van de filters aan aan uw behoeften. In veel omgevingen zal ons standaard FINE zakkenfilter uitstekend werk leveren. Als er eisen zijn omtrend of de behoefte is aan een meer extreme reiniging dan kiezen we voor een beter passend filter.

filter1
filter2

Njord Clean Air AB

Njord is a Swedish air purifying company founded in 2017 with the ambition to quickly reach a market leading position. Our journey there involves listening to and understanding our customers as well as developing the smartest and most effective solutions for all types of environments.

Org. Nr:
556972-8025

Telephone:
(0046) 8 515 11 022

Adress:
33 Dåntorpsvägen house 17 , 136 50 Jordbro