Kliendi juhtum: Spaljisten / Åseda, Rootsi

“Pärast Njordile üleminekut saame kõige väiksemate osakeste veelgi tõhusama filtreerimise ja oluliselt väiksema energiatarbimise.”

Vaata filmi Njord@Spaljisten

Vaata filmi Njord@Spaljisten

Paljud meie protsessid tekitavad palju tolmu, eriti lehtmaterjali poleerimine ja puurimine põhjustavad väga väikeseid osakesi, mis paiskuvad õhku. Kuigi väljatõmbesüsteemid on tõhusad, ei piisa neist kogu tolmu eemaldamiseks. Samuti käitleme oma pakkimisliinides palju kaste, mis tekitavad samuti tolmu. Loomulikult ei ole meie operaatoritele hea viibida keskkonnas, kus õhus levivad väga väikesed osakesed. Osakesed mõjutavad ka meie toodangu kvaliteeti, kuna meie kiletamisprotsessid on väga tundlikud.

Oleme oma ruumides puhtama keskkonna nimel lasknud paigaldada õhupuhastussüsteemid juba üle viieteistkümne aasta tagasi, kuid pärast põhjalikku analüüsi otsustasime paar aastat tagasi Njordile üle minna. Pärast Njordile üleminekut saame kõige väiksemate osakeste veelgi tõhusama filtreerimise ja oluliselt väiksema energiakulu. Ka agregaatide suurus on väiksem, mis teeb nende paigutamise lihtsamaks. 

Inimesed, kellel on probleeme hingetoru või astmaga, võivad sageli kogeda veidi raskemat hingamist, kui nad on veetnud paar tundi meiesuguses tehases, mida me siin enam ei koge. Tegime väga põhjaliku analüüsi, kus vastandasime oma endise tarnija Njordi vastu. Muuhulgas tegime tehases erinevatel kohtadel palju osakeste mõõtmisi, kus testisime Njordi ja võistleja varustust samades kohtades. Katsed näitasid, et Njordi seadmed filtreerisid õhku oluliselt tõhusamalt. Hindasime ka energiatarbimist, mis oli Njordi üksustel oluliselt madalam, ning üksuste koguomamis- ja hoolduskulusid aja jooksul. Njord toimis kõigis võrdlustes paremini.

Koostöö Njordiga on muretu. Seadmed töötavad probleemideta ja filtrite vahetused on graafikus ning neid teostavad Njordi töötajad ilma meie osaluseta. Samuti reageeritakse kiiresti, kui peame installitud seadmeid laiendama või muutma.

Marcus Aschenbrenner, Projektijuht
Spaljisten / Åseda, Rootsi

Spaljisten on juhtiv tootja, kelle klientideks on rahvusvahelised mööbli- ja köögifirmad. Nende spetsialiteet on kõrgläikega fooliumide kiletamine ja pakkimine, kuid nad töötavad ka teist tüüpi kiledega. Nad tarnivad terviklikke esikülge, mis on fooliumiga, servadega, puuritud ja kartongi pakitud, tootmine on kõrgelt automatiseeritud ja toimub kolmes vahetuses. Spaljisten tarnib Rootsis Åseda tehasest umbes viis miljonit pakki aastas. www.spaljisten.com 

Kas soovite ka töökohal puhast õhku?